Dzisiaj przedstawię Wam nową odsłonę jednego z moich ulubionych dań czyli jajko z szynką zapiekane z fetą, suszonymi pomidorami oraz liśćmi szpinaku, rukoli i botwinki. Całości towarzyszy smakowita Śniadaniowa o smaku Wiejskiego Masła.
Składniki (dla 2 osób):
4 plastry szynki parmeńskiej
2 jajka
60g sera feta
100 g suszonych pomidorów w oliwie
20g Margaryny Śniadaniowej o smaku Wiejskiego masła
Świeże liście szpinaku, rukoli i botwinki lub ew. sam szpinak
Sól i pieprz do smaku
Patelnie lub naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i wykładamy dookoła szynką parmeńską wrzucamy świeże liście, pokrojone suszone pomidory i fetę. Na wierzch wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem pamiętając, że szynka i feta są już dość słone. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 20 min. (do czasu ścięcia jajek). Podajemy z tostami i Śniadaniową :) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz