Dzisiaj przedstawiam Wam fotorelację z warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Akademii Kulinarnej "Dąbrowskiego 42" w Poznaniu. Po tylu wegańskich doświadczeniach przyszła pora na mięso.. dużo mięsa jak się okazało. Średnio przypadało po 0,5 kg wołowiny na osobę ale tak przyrządzonej, że palce lizać :)
Warsztaty poprowadził Krystian Szopka – szef kuchni hotelu Sheraton w Poznaniu a Jego nazwisko to już gwarancja, że będzie bardzo smacznie. "Wołowina w roli głównej czyli steki na różne sposoby" to warsztaty, na których dowiesz się jakie mamy rodzaje wołowiny, czym się różnią, jaka jest odpowiednia temperatura i czas smażenia steków. Oczywiście steki to nie wszystko.. są też dodatki w postaci sałatek i sosów. Wszystkie dania uczestnicy przyrządzają sami pod okiem mistrza i później sami muszą je skonsumować. To ta najprzyjemniejsza część zajęć :) Najbardziej na moje kubki smakowe podziałało wołowe rillettes czyli klasyczne francuskie smarowidło do pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz