Składniki:
250g makaronu spaghetti
200g krewetek
250g pomidorów koktajlowych
1/2 opakowania (ok. 100g) serka feta Apetina (Red Peppers & Chilli)
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
1 łyżka pokrojonej zielonej pietruszki
1 mała papryczka chilli
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
Makaron gotujemy wg przepisu. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy chwilę na oleju. Dodajmy krewetki i po ok. 5 min przekrojone na pół pomidory, paprykę i pietruszkę. Całość dusimy do czasu jak pomidory zmiękną i puszczą sok (ok. 10 min). Na samym końcu dodajemy ser feta, żeby się cały nie rozpuścił. Przyprawiamy danie solą i pieprzem. Smacznego!
Zdjęcia 300dpi na potrzeby konkursu: link
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz